Gødningsanalyser

I de seneste år er der kommet fokus på hestens parasitter. Og med god grund. Hestens parasitter (indvoldsorm) er blevet et større og større problem, fordi antallet af resistente parasitter er stigende. Samtidig bliver flere og flere heste smittet med blodorm. Ligeledes er bændelorm et stigende problem.

Dyrlægen anbefaler derfor en grundig gødningsanalyse af hestens gødning hvert efterår og forår. For at få mest muligt ud af gødningsanalysen bør alle heste i stalden tjekkes. Ud fra det samlede resultat lægger vi en strategi i samarbejde med jer.


Hos Kildevangs Dyreklinik udføres analysen af dyrlægen selv, hvilket sikrer en præcis og nøjagtig analyse. En unøjagtig analyse kan give et forkert resultat og få fatale konsekvenser for din hest, hvis den ikke får den rette behandling. Parasitter hos heste er et stort problem, som vi tager dybt alvorligt, og derfor er det også dyrlægen, der efterfølgende tager kontakt til hesteejer og staldansvarlig for at komme med en anbefaling af, hvordan problemet løses.


Hvordan tager du en gødningsprøve?

Når du skal tage en gødningsprøve, skal du opsamle en frisk gødningsklump og putte i en luftæt pose og klemmeluften ud af, inden du lukker den godt til. På posen skal hestens navn og alder fremgå samt ejers navn og e-mail.

Du kan aflevere gødningsprøven hos os mandag til torsdag i klinikken, eller du kan ringe og aftale en dag, hvor vi kan tage den med fra stalden.


Find pris på gødningsanalyse